Vær oppmerksom på hvem du bestiller hyttetjenester og småjobber av til din fritidsbolig.

vaktmester

Det er mange ting du bør være oppmerksom på når du bestiller småjobber til din fritidsbolig. Eksempelvis er det flere forhold som er ulike om du kjøper tjenester fra et registrert firma eller en privatperson. Hvilke type tjenester det er og beløp er også av stor betydning.

Nedenfor vil vi kort nevne noen forhold du bør være oppmerksom på.

  1. Dersom du bruker en privat hjelper, og vedkommende ikke har en gyldig yrkesskadeforsikring, kan du bli ansvarlig for eventuelle skader eller erstatningskrav som oppstår under arbeidet.
  2. Ved bruk av privat hjelper kan du være ansvarlig for at arbeidet blir rapportert riktig i skattemyndighetene.
  3. Du står mye sterkere som kunde i reklamasjoner eller ved uenigheter dersom din motpart er et firma.
  4. Det er større sannsynlighet for at jobben blir skikkelig gjort om du kjøper tjenesten fra et registrert firma med nødvendig kompetanse og godkjennelser.
  5. Et seriøst firma vil kunne gi deg dokumentasjon på utførte jobber samt gyldige fakturaer eller kvitteringer, noe som kan påvirke blant annet verdien på fritidsboligen, forsikringspris og bankenes villighet til å gi lån.
  6. Noen håndverkerjobber er søknadspliktige, og krever tillatelse fra kommunen.
  7. Noen jobber kan kun utføres av profesjonelle aktører med nødvendige godkjennelser.
  8. Ikke minst har vi alle et samfunnsmessig ansvar for at skatt og avgifter betales som de skal, at arbeidstaker er dekket gjennom pålagte forsikringer, minstelønn og vilkår ellers.

Bakken Opp tilbyr kun tjenester fra firmaer med organisasjonsnummer og med nødvendige godkjennelser. På markedsplassen finner du hjelpen du trenger til blant annet renhold, snømåking, levering av ved, malerjobber, hytteservice og vaktmestertjenester.

Vi vil gå mer i detalj på enkelte av forholdene ovenfor i senere innlegg. Meld deg på vårt nyhetsbrev her for mer nyheter og gode tilbud.